Закон і Бізнес


Визначено альтернативний банкам спосіб виплати пенсій


.

14.06.2022 11:02
1915

На територіях громад, що розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні) іноді банки не можуть видавати пенсії та грошові допомоги. Тоді виплата має здійснюватися іншим шляхом.


Механізм передбачений постановою Кабміну від 10.06.2022 № 665. Текст документу нещодавно з’явився на Урядовому порталі, передає «Закон і Бізнес».

Документом вносяться зміни до постанови Кабінету Міністрів від 26.02.2022 № 162 «Про особливості виплати та доставки пенсій, грошових допомог на період введення воєнного стану».

Встановлюється, що у разі надходження від НБУ інформації про неможливість здійснення банком соцвиплат, тоді виплата пенсій, грошових допомог здійснюється через АТ «Укрпошта».

Щоправда, умовою виплат тут є підтвердження технічної можливості здійснювати виплату і доставку пенсій, грошових допомог та подання звіту про виплату пенсій, грошових допомог на відповідних територіях за минулий виплатний період.

Перелік одержувачів, за поточними рахунками яких не проводилися видаткові операції, уповноважений банк має надати Міністерству соціальної політики та (або) Пенсійному фонду України.

Закон і Бізнес