Закон і Бізнес


Відпочинок для дітей за кордоном: уведено нові правила


.

13.06.2022 14:11
14049

На період введення на території України надзвичайного або воєнного стану виїзд груп дітей за кордон на оздоровлення та відпочинок має здійснюватися за наявності згоди Нацсоцслужби.


Оприлюднено постанову Кабміну від 10.06.2022 № 661 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 27 січня 1995 р. № 57 і від 10 листопада 2021 р. № 1167», передає «Закон і Бізнес».

Йдеться про зміни до Правил перетинання державного кордону громадянами України та Порядку організації виїзду дітей за кордон на оздоровлення та відпочинок.

Тепер приймаюча сторона має подати до Нацсоцслужби:

- запрошення на оздоровлення та відпочинок дітей, складене мовою держави, до якої виїжджає група дітей, та його переклад українською мовою, засвідчений підписом перекладача;

- лист від центрального/місцевого органу виконавчої влади держави, до якої запрошуються діти на оздоровлення та відпочинок, в якому зазначається те, що сторона, що приймає дітей, уповноважена здійснювати організацію оздоровлення та відпочинку дітей з України в сім’ях та закладах за кордоном, надаються гарантії повернення дітей до України, та його переклад українською мовою, засвідчений підписом перекладача.

Нацсоцслужба визначатиме регіони, в яких діти найбільше потребують оздоровлення та відпочинку та звертатиметься з листом до військових адміністрацій щодо формування групи дітей та підготовки пакета документів для їх виїзду за кордон на оздоровлення та відпочинок.

Обласні, Київська міська військові адміністрації формуватимуть групи дітей, призначатимуть осіб, які їх супроводжуватимуть, та подаватимуть до Нацсоцслужби для отримання згоди на виїзд дітей за кордон на оздоровлення та відпочинок пакет документів (заяви батьків, погодження служб у справах дітей, копії закордонних паспортів дітей, копії медичних довідок, накази, списки груп тощо).

Нацсоцслужба, отримавши документи має розглядати їх протягом 10 днів та давати згоду на виїзд організованої групи дітей за кордон.

Закон і Бізнес