Закон і Бізнес


Помічники матимуть 3 місяці після війни на мовний іспит — рішення РСУ


Це рішення стосується також і помічників самих членів РСУ

13.06.2022 11:02
4747

Якщо особу було прийнято на посаду без документу, що підтверджує знання мови, то після закінчення війни вона матиме 3 місяці, аби скласти іспит.


Про це йдеться у рішенні Ради суддів, текст якого наводить «Закон і Бізнес».

Згідно із цим рішенням, що прийняте на виконання закону «Про правовий режим воєнного стану», особи, які мають намір обійняти посаду помічника, наразі не подаватимуть сертифікат про рівень знання мови.

Проте, якщо вони захочуть працювати на цих посадах і у мирний час, їм доведеться отримати такий документ упродовж 3 місяців після завершення воєнного стану.

РАДА СУДДІВ УКРАЇНИ

РІШЕННЯ

10 червня 2022 року  м.Київ  №17

Заслухавши та обговоривши інформацію голови Ради суддів Моніча Б.С. щодо особливостей прийому на роботу помічника голови суду, помічника заступника голови суду, помічника судді, помічника члена Ради суддів у період дії воєнного стану, відповідно до ч.8 ст.133 Закону «Про судоустрій і статус суддів», чч.6—7 ст.10 Закону «Про правовий режим воєнного стану» та Положення про Раду суддів України, затвердженого позачерговим Х з'їздом суддів України 16 вересня 2010 року (зі змінами), Рада суддів

в и р і ш и л а:

1. Інформацію голови РСУ Моніча Б.С. щодо особливостей прийому на роботу помічника голови суду, помічника заступника голови суду, помічника судді, помічника члена Ради суддів у період дії воєнного стану взяти до відома.

2. Визначити, що особа, яка претендує на зайняття посади помічника голови суду, помічника заступника голови суду, помічника судді, помічника члена РСУ в період дії воєнного стану не подає документ про підтвердження рівня володіння державною мовою відповідно до Закону «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

3. Особи, призначені у період дії воєнного стану на посади помічника голови суду, помічника заступника голови суду, помічника судді, помічника члена РСУ подають документ про підтвердження рівня володіння державною мовою відповідно до Закону «Про забезпечення функціонування української мови як державної» протягом трьох місяців з дня припинення чи скасування воєнного стану, у разі якщо такі документи не були подані ними раніше.

Голова                 Б.Моніч

Закон і Бізнес