Закон і Бізнес


Простій і відпустка без збереження зараховуються до стажу держслужби – НАДС


.

08.06.2022 11:36
6706

Періоди простою державного службовця або перебування у відпустці без збереження зарплати протягом воєнного стану зараховуються до стажу державної служби, що дає прав на встановлення надбавки за вислугу років, надання додаткової оплачуваної відпустки.


Таке роз’яснення надало Національне агентство з питань державної служби, передає «Закон і Бізнес».

Зокрема, у відомстві послалися на Закон про державну службу і Порядок обчислення стажу державної служби, затверджений постановою Кабміну від 25.03.2016 №229, згідно з якими до стажу державної служби зараховується, зокрема період, коли держслужбовець не працював з поважних причин, але залишався у трудових відносинах з державним органом.

Відповідно до постанови Кабміну від 07.03.2022 № 221 «Деякі питання оплати праці працівників державних органів, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, що фінансуються або дотуються з бюджету, в умовах воєнного стану» керівникам державних органів надано право самостійно визначати розмір оплати часу простою працівників.

Також НАДС нагадало, що за Законом про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану роботодавець на прохання працівника може надавати йому відпустку без збереження зарплати без обмеження строків.

Повний текст роз’яснення НАДС від 07.06.2022 №153-р/з щодо зарахування до стажу державної служби періоду простою державного службовця та/або періоду перебування у відпустці без збереження заробітної плати можна переглянути за посиланням.

Закон і Бізнес