Закон і Бізнес


Адвокатам підготують методички по взаємодії з ЗСУ


.

06.06.2022 16:28
2118

Аби налагодити конструктивну взаємодію адвокатів із Збройними силами України, правоохоронними органами та міжнародними установами, у Національній асоціації адвокатів України підготують методичні рекомендації та роз’яснення.


Цими питаннями у найближчий час займуться фахівці Центру надання методичної допомоги та координації волонтерського руху адвокатів з правового захисту військовослужбовців при НААУ, передає «Закон і Бізнес».

Під час останнього засідання центру його голова Марія Островська окреслила пріоритетні напрями взаємодії з державними установами та волонтерськими проектами, пов’язаними з наданням правової допомоги захисникам країни та членам їх сімей.

Присутній на засіданні Голова Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Сергій Вилков наголосив на забезпеченні дотримання правил адвокатської етики та високих стандартів надання правової допомоги військовослужбовцям.

Серед іншого надійшла пропозиція щодо підписання меморандуму про співпрацю між Збройними Силами України та НААУ, де окреслити основні засади співпраці у взаємозв’язку з неухильним дотриманням правил професійної діяльності адвоката.

Також учасники відзначили необхідність долучення наукових установ для аналізу колізій і проведення консультацій з народними депутатами України щодо врегулювання суперечностей законодавства.

Закон і Бізнес