Закон і Бізнес


У ВР погодили ідею комплексного утеплення житлових будинків


.

01.06.2022 10:54
1778

В Україні скоротять кількість процедур та часу їх здійснення, необхідних для реалізації проектів з впровадження енергоефективних заходів та термомодернізації житлових будинків.


Верховна Рада ухвалила за основу (із скороченим строком підготовки) проект Закону №6485 «Про внесення змін до деяких законів України щодо створення умов для запровадження комплексної термомодернізації будівель», передає «Закон і Бізнес».

Документ передбачає внесення змін до законів «Про енергетичну ефективність будівель», «Про Фонд енергоефективності» та інших актів, що регулюють сферу енергетичної ефективності будівель з урахуванням вимог та досвіду країн Європейського Союзу.

Проект спрямований на створення нових та вдосконалення наявних механізмів забезпечення енергетичної ефективності будівель. Так, серед нових механізмів передбачається, зокрема:

- впровадження систем енергетичного менеджменту в будівлях державного сектору;

- запровадження комплексного підходу щодо формування політики у сфері енергетичної ефективності будівель за рахунок стратегії термомодернізації будівель в Україні та створення національної бази даних енергетичних та експлуатаційних характеристик будівель;

- запровадження можливості здійснення виплат грантів Фонду енергоефективності етапами, для полегшення фінансового навантаження на співвласників багатоквартирних будинків;

- можливість включення у грантові виплати Фонду енергоефективності частки супутніх з енергоефективними заходами робіт, які є необхідною та невід’ємною частиною реалізації проекту термомодернізації.

Закон і Бізнес