Закон і Бізнес


Коло осіб, хто отримує компенсацію за загибель військового, розширять


27.05.2022 10:24
7838

Сьогодні одноразова грошова допомога у разі загибелі (смерті), інвалідності або часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності військовослужбовців не виплачується братам і сестрам військовослужбовців з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.


Цю прогалину вирішили виправити народні депутати та зареєстрували у ВР проект Закону №7408 «Про внесення змін до Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» щодо врегулювання окремих питань соціального захисту членів сімей військовослужбовців», передає «Закон і Бізнес».

Автори законодавчої ініціативи вважають, що прийняття та реалізація законопроекту дозволить посилити соціальний захист членів сімей військовослужбовців задля забезпечення належної і повної реалізації їх прав та соціальних гарантій в законодавстві України.

Документом пропонується включити братів і сестер військовослужбовців з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, до переліку осіб, які мають право на отримання одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті), інвалідності або часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності військовослужбовців, та до переліку осіб, які мають право на отримання безоплатної психологічної допомоги у разі загибелі (смерті) військовослужбовців.

Також пропонується передбачити право на отримання безоплатної психологічної допомоги у разі загибелі (смерті) військовослужбовців для членів сімей, батьків та утриманців таких військовослужбовців.

Закон і Бізнес