Закон і Бізнес


Скільки платять військовослужбовцям розповів міністр оборони


.

25.05.2022 13:31
3079

Виплати, які отримують військові, складаються з двох частин: 1) щомісячне забезпечення, яке отримують відповідно до посади, звання, вислуги тощо, 2) додаткова грошова винагорода, яка встановлена на період воєнного стану.


Про механізм нарахування грошового забезпечення військовослужбовців розповів міністр оборони Олексій Резніков, передає «Закон і Бізнес».

Чиновник пояснив, що у військових з часом виникають питання, чому я отримав цю суму, а мій товариш – іншу? Досить часто питання про різницю в грошах виникають у членів родин військовослужбовців з однієї частини, які спілкуються між собою у тилу.

Отже, додаткова винагорода нараховується за такою логікою.

Для тих військовослужбовців, які безпосередньо не залучені до ведення бойових дій, додаткова винагорода в розрахунку на місяць складає 30 тисяч гривень, або приблизно 1000 грн на день.

Для тих воїнів, які беруть участь у боях, додаткова винагорода визначається з розрахунку 100 тисяч гривень на місяць. Або приблизно 3000 грн на день.

Тобто, якщо військовослужбовець, скажімо, рядовий стрілець, півмісяця обороняв кордон з Угорщиною, а інші півмісяця брав безпосередню участь у боях на Харківщині чи Донеччині, сумарно за місяць йому буде нараховано:

- щомісячне грошове забезпечення у розмірі близько 13-14 тис. грн відповідно до посади та звання.

- близько 15 тисяч гривень додаткової винагороди за несення служби під час воєнного стану.

- та близько 50 тис. гривень за безпосередню участь у бойових діях.

Тобто загальна сума у такому випадку для рядового стрільця складе 78-79 тис. грн мінус відрахування.

Кількість днів, які військовослужбовець безпосередньо перебував у бою, виконував бойові завдання, визначається на підставі бойових наказів і розпоряджень, які видаються військовим командуванням різних структур сил оборони.

Докладніше читайте за посиланням.

Закон і Бізнес