Закон і Бізнес


Два судді від КАС зберігли свої місця у Великій палаті ВС


Членів ВП ВС обирали в режимі таємного голосування.

20.05.2022 18:23
3075

Тетяну Анцупову і Михайла Гриціва переобрано до складу Великої палати Верховного Суду на другий термін.


Так вирішили збори суддів Касаційного адміністративного суду, повідомляє «Закон і Бізнес» із посиланням на прес-службу ВС.

Перевибори провели у зв’язку з тим, що у суддів закінчувався трирічний термін перебування на цих посадах (ст. 45 Закону «Про судоустрій і статус суддів»).

Також збори одноголосно переобрали до складу об’єднаної палати КАС на наступні 3 роки Олену Калашнікову, Наталію Коваленко таАндрія Рибачука.

Крім цього, внесені зміни до персонального складу постійних колегій суддів та визначено резервних суддів для них. А саме у складі судової палати з розгляду справ щодо виборчого процесу та референдуму, а також захисту політичних прав громадян визначено персональний склад постійних колегій не менше ніж із 5 суддів, а також резервних суддів для них.

Таке рішення прийнято у зв’язку з тим, що Законом «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заборони політичних партій» від 3.05.2022 №2243-IX, який набув чинності з 18.05.2022, внесено певні зміни до Кодексу адміністративного судочинства. Зокрема, його доповнено ст.289-3 «Особливості провадження у справах за адміністративними позовами про заборону політичної партії». Відповідно до ч.6 цієї статті судом апеляційної інстанції в адміністративній справі про заборону політичної партії є Верховний Суд у складі колегії КАС у складі не менше ніж 5 суддів.