Закон і Бізнес


До евакуації суддів залучать співробітників ССО — ВРП


.

19.05.2022 11:22
5708

Службу судової охорони хочуть залучити до здійснення евакуаційних заходів щодо суддів, які перебувають на тимчасово окупованих територіях.


Відповідний запит про можливість та способи такого залучення Вища рада правосуддя направила голові ССО, повідомляє «Закон і Бізнес» із посиланням на прес-службу ВРП.

Як відзначають у ВРП, така ініціатива пов’язана із необхідністю забезпечення особистої безпеки суддів, які залишаються на тимчасово непідконтрольних українській владі територіях, та вирішення відповідних кадрових питань.

Крім того, у ВРП відзначають, що Служба судової охорони як складова сектору безпеки і оборони покликана виконувати завдання із забезпечення національної безпеки держави, зокрема, здійснювати заходи із запобігання загрозам особистій безпеці суддів. Тому співробітників ССО можна було б залучити до евакуації суддів.

Крім того, ВРП поцікавилася у Державної судової адміністрації, чи підтримується зв'язок із суддями, які перебувають на тимчасово окупованих територіях України та попросила невідкладно надати всю наявну інформацію про життя та здоров’я, безпеку таких суддів.