Закон і Бізнес


За п’яне водіння - конфіскація авто, – проект Закону


.

18.05.2022 10:03
14003

В той час, коли у деяких законослухняних громадян вилучають «на потреби армії» транспортний засіб, інші, менш відповідальні громадяни дозволяють собі їздити за кермом в стані сп’яніння, піддаючи себе та інших смертельній небезпеці.


Керуючись такими міркуваннями, група народних депутатів зареєструвала проект Закону від 17.05.2022 № 7382 «Про внесення зміни до Кодексу про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за керування транспортним засобом в стані сп’яніння в умовах воєнного часу», передає «Закон і Бізнес».

Документом пропонується доповнити статтю 130 КпАП нормою, за якою керування транспортним засобом особою в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння в умовах правового режиму воєнного чи надзвичайного стану, крім передбаченого покарання у попередніх частинах цієї статті, тягне за собою конфіскацію транспортного засобу.

У подальшому ТЗ правопорушника передаватиметься на потреби підрозділів Збройних сил України, або Міністерства внутрішніх справ України, або Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Відповідне рішення ухвалюватиме Кабінет Міністрів України, або уповноважений ним орган державної влади).

Закон і Бізнес