Закон і Бізнес


НАДС анонсує непопулярні кроки на державній службі


.

12.05.2022 13:46
8541

Сьогодні вже опрацьована методологія оптимізації функцій державних органів в умовах воєнного стану. За підсумками аудиту гряде скорочення функцій. Адже лише непопулярні кроки дозволять зберегти держслужбу.


Про це заявила голова Національного агентства з питань державної служби Наталія Алюшина під час робочої зустрічі  експертів НАДС і Центру з питань доброчесності в оборонному секторі (CIDS), передає «Закон і Бізнес».

«Методологія оптимізації функцій державних органів в умовах воєнного стану, опрацьована в НАДС, дозволяє проаналізувати діяльність будь-якого державного органу та виявити функціонал, який втратив актуальність, чи дубляж функцій з боку різних органів влади, - зауважила чиновник. - Головна мета такого аудиту – оптимізувати діяльність державного апарату. Якщо це вимагатиме скорочення певних функцій, то на цей крок потрібно йти. Саме непопулярні кроки дозволять зберегти країну і державну службу».

Як приклад вона навела ситуацію в одному з центральних органів виконавчої влади, штатна чисельність якого складає 73 особи. Але фактично там працює 29 службовців. З них у Києві знаходяться та долучаються до роботи у воєнний час лише 12 працівників. Тож, резюмують в НАДС, немає сенсу утримувати такий орган влади, який міг би стати  окремим департаментом при профільному міністерстві.

Закон і Бізнес