Закон і Бізнес


Нардепи взялися за автошколи


.

09.05.2022 12:14
2879

Однією з основних причин аварійності на дорогах є слабка підготовка водіїв до керування транспортними засобами в автошколах. Тож треба запровадити відповідальність у цій сфері.


Керуючись такими міркуваннями, група нардепів зареєструвала в ВР проект Закону №7354 від 06.05.2022 «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запровадження адміністративної відповідальності у сфері підготовки та допуску водіїв до керування транспортними засобами», передає «Закон і Бізнес».

Документом пропонується доповнити КУпАП двома новими статтями, що передбачатимуть адміністративну відповідальність за

- порушення порядку підготовки, перепідготовки і підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів (ст. 127-3);

- порушення порядку державної акредитації закладів, що проводять підготовку, перепідготовку і підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів, атестації їх спеціалістів та порядку оформлення або видачі посвідчення водія (ст. 127-4).

Суб'єктами відповідальності будуть виступати виключно посадові особи закладів, що проводять підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів та посадові особи територіальних сервісних центрів МВС.

Нагадаємо, відповідно до Закону «Про дорожній рух» підготовка, перепідготовка і підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів здійснюються в акредитованих закладах, реєстр яких створює та веде Міністерство внутрішніх справ України. Під час проведення державної акредитації, МВС здійснює державний контроль за додержанням такими закладами вимог законодавства у цій сфері.

Закон і Бізнес