Закон і Бізнес


ID-картку і закордонний паспорт можна оформити разом


.

09.05.2022 10:11
8317

Сьогодні, аби оформити закордонний паспорт, спочатку необхідно оформляти ID-картку та отримати її на руки. Невдовзі оформлення ID-картки та закордонного паспорту можна буде робити одночасно.


Кабмін прийняв постанову, якою запровадив відповідний експериментальний проект, який стосується також і випадків втрати та обміну документів, передає «Закон і Бізнес» з посиланням на прес-службу Державної міграційної служби.

Особа, яка досягла 14-річного віку, може одночасно із оформленням ID-картки подати заяву для оформлення закордонного паспорта. Заява для оформлення закордонного паспорта подається особою з 14 років особисто, без присутності законного представника.

В разі втрати документів або необхідності їх обміну у зв’язку зі зміною персональних даних, особа також може звернутися за одночасним оформленням ID-картки та закордонного паспорта, без необхідності спочатку оформляти ID-картку, а тільки після її отримання звертатися за оформленням закордонного паспорта.

За отриманням такої послуги особа може звертатися до територіальних органів/територіальних підрозділів Державної міграційної служби, центрів надання адміністративних послуг або відокремлених підрозділів державного підприємства «Документ» (центри обслуговування громадян «Паспортний сервіс»).

Втім, попереджають у міністерстві, скористатися такою послугою громадяни зможуть після її технічної реалізації в інформаційно-комунікаційній системі ДМС.

Закон і Бізнес