Закон і Бізнес


В Україні відкривають одну справу про банкрутство на день


.

06.05.2022 12:56
2967

За період з 24 лютого 2022 року господарськими судами України відкрито 6️5 справ про банкрутство боржників (майже щодня). З них яких 3️5 справ – щодо неплатоспроможності фізичних осіб.


Такі дані наводять у Міністерстві юстиції яке є органом з питань банкрутства, передає «Закон і Бізнес».

За цей же період 57 боржників було визнано банкрутами, з них 36 боржників – юридичні особи та 21 боржник – фізична особа. Щодо одного боржника розпочато процедуру санації (відновлення платоспроможності).

У міністерстві нагадують, що для боржників процедури банкрутства дозволяють або оздоровити своє фінансово-господарське становище або вийти з ринку (для боржників-юридичних осіб) чи позбавитися від боргів (для боржників-фізичних осіб).

Водночас, для кредиторів процедури банкрутства надають можливість отримати кошти, заборговані боржником у повному обсязі або частково і перевірити наявність умисних дій щодо настання у боржника кризи неплатежів.

До моменту відновлення технічної можливості отримувати інформацію з Єдиного реєстру підприємств, щодо яких порушено провадження у справі про банкрутство, у вигляді електронних інформаційних довідок в онлайн-режимі, інформація щодо перебування окремих суб′єктів господарювання у процедурах банкрутства може надаватися у формі інформаційних листів.

Закон і Бізнес