Закон і Бізнес


Адвокати проконсультують з трудових відносин в умовах воєнного стану


.

03.05.2022 09:03
2261

Сьогодні, 3 травня, адвокати юридичної фірми GOLAW проаналізують головні зміни в регулюванні трудових відносин на час воєнного стану, а також розберуть практичні кейси бізнесу.


Захід пройде на платформі Zoom з 11:00 до 12:00 і доступний для участі у разі реєстрації заявки на пошті.

Введення воєнного стану в Україні викликало цілу хвилю питань з трудових відносин. Чи можна проводити скорочення під час війни? Як бути з працівниками, що виїхали за кордон? Чи є підстави відтермінувати виплату заробітної плати? Ситуація ускладняється прийняттям нового Закону «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану», який встановлює ряд абсолютно нових інструментів для роботодавців та працівників.

До обговорення заплановані такі теми:

- Оформлення трудових відносин під час війни: дистанційна робота, простій, відпустки, укладення трудових договорів з новими працівниками (випробувальний термін, строкові трудові договори);

- Звільнення працівників та призупинення трудових відносин у період дії воєнного стану;

- Відтермінування виплати зарплати, переведення та зміна істотних умов праці, збільшення робочого часу, зменшення часу на відпочинок;

- Гарантії трудових прав мобілізованих працівників та добровольців тероборони, бронювання працівників за підприємством, дії роботодавця у разі отримання працівником повістки, вступу працівника до лав ЗСУ або тероборони.

Спікерами заходу виступлять:

Катерина Манойленко – партнер, керівник практики вирішення судових спорів, адвокат, експерт з питань трудового права;

Катерина Цвєткова – радник, адвокат, експерт з питань трудового права;

Анастасія Клян – юрист, адвокат, експерт з питань трудового права;

Наталія Матвійчук – юрист, адвокат, експерт з питань трудового права.

Закон і Бізнес