Закон і Бізнес


Суцільна цифровізація: у НАДС окреслили перспективи держслужби


.

20.04.2022 13:52
4105

Зміни, які мають відбутися, передовсім пов’язані з переходом на цифрову держслужбу. На нас чекає максимальна цифровізація процесів і процедур. Це дозволить заощадити час і ресурси, зберегти інформацію за будь-яких умов.


Таку нову модель публічної служби у повоєнний період окреслила голова НАДС Наталія Алюшина в ході інтерв’ю Укрінформу.

Саме суцільна цифровізація, за її словами, стане основою нової моделі публічної служби. І цьому сприяв досвід пандемії, адже державні службовці, як і велика частина бізнесу, здебільшого працювали дистанційно.

Голова НАДС вважає, що важливим інструментом, що допоможе адаптації державної служби до нових умов у цифровому форматі, є автоматизована інформаційна система управління людськими ресурсами в держорганах HRMIS (Human Resource Management Information System). За її допомогою можна, приміром, відновлювати контакти працівників, котрі виїхали з місць постійного проживання, готуються накази з кадрових питань - призначення, присвоєння рангів тощо. HRMIS – це такий собі альтернативний інструмент діловодства, який неабияк допомагає в умовах воєнного стану.

«В умовах знищеної управлінської інфраструктури ця система має стати основою глобального IT-проекту із запровадження в Україні цифрової державної служби. Ключова передумова – забезпечити максимально можливі обсяги процесів і послуг у дистанційному форматі. У цьому зацікавлені як публічні службовці, так і всі українці.», - зазначила Н.Алюшина.

Закон і Бізнес