Закон і Бізнес


Коли суддя може йти воювати: думка Голови ВС


.

14.04.2022 09:52
5988

Тільки у випадках, коли перебування судді на фронті не вплине чи становитиме мінімальний вплив на відправлення правосуддя тим чи іншим судом, суддю можна відпускати до армії чи територіальної оборони.


Таку позицію висловив Голова Верховного Суду Всеволод Князєв в інтерв’ю італійському інформаційному агентству «Adnkronos», передає «Закон і Бізнес».

«Відповідно до українського законодавства суди мають працювати під час війни. Тож перший обов’язок судді – це відправлення правосуддя, - зауважив Голова ВС. - І тільки у випадках, коли перебування судді на фронті не вплине чи становитиме мінімальний вплив на відправлення правосуддя тим чи іншим судом, суддю можна відпускати до армії чи територіальної оборони. Тож судова система не може дозволити багатьом суддям воювати зі зброєю в руках. Адже терези Феміди – не менш важлива зброя і в мирний час, і особливо під час війни».

В.Князєв також розповів, що кількість суддів, що беруть до рук зброю, постійно зростає. «У Верховному Суді таких наразі шість. Загалом по судовій системі до лав Збройних Сил України та сил територіальної оборони вступило понад 60 суддів. Також країну захищають сотні працівників апаратів судів», - повідомив очільник ВС.

Закон і Бізнес