Закон і Бізнес


Презентовано новий функціонал Електронного суду


.

08.04.2022 13:54
5453

З сьогоднішнього дня (8 квітня) для користувачів Електронного суду вже мають бути доступні нові функціональні можливості цієї системи.


Ці можливості напередодні презентував в.о. директора ДП «Центр судових сервісів» Андрій Слюсаренко.

Так, на виконання п. 29 Положення про порядок функціонування окремих підсистем Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, затвердженого рішенням Вищої ради правосуддя 17 серпня 2021 року № 1845/0/15-21 підприємством реалізовано функціонал, який надає можливість користувачам надсилати документи до електронних кабінетів інших учасників перед відправкою до суду з отриманням підтвердження (квитанції) про доставку таких документів.

Нагадаємо, у разі подання до суду документів в електронній формі, учасник зобов'язаний у випадках, визначених процесуальним законодавством, надати доказ надсилання іншим учасникам справи копій поданих до суду документів.

У випадку, коли інший учасник справи, відповідно до внесених ідентифікаційних даних про нього, має зареєстрований електронний кабінет, функціонал Електронного суду в автоматичному режимі запропонує відправити матеріали до його Електронного кабінету та надасть суду та учаснику справи доказ надсилання до Електронних кабінетів інших учасників справи, поданих до суду документів. В іншому випадку засобами Електронного суду користувача інформують про відсутність в інших учасників справи зареєстрованого Електронного кабінету.

Підтвердження (квитанції) про доставку підписуються Кваліфікованим електронним підписом (КЕП) системи та відправляються з основним пакетом документів до суду як додатки.

Закон і Бізнес