Закон і Бізнес


У Конституційному Суді запевнили, що продовжують працювати


.

07.04.2022 12:50
2675

У Конституційному Суді України заявили, що в умовах воєнного стану і в особливий період продовжують здійснювати конституційні функції. І навели при цьому загальну статистику роботи з початку року.


Інформацію 6 квітня поширила прес-служба КС, передає «Закон і Бізнес».

У заяві йдеться, що судді Конституційного Суду України проводять пленарні засідання і засідання Великої палати Суду, засідання сенатів Суду та колегій суддів Суду. З січня поточного року і натепер Конституційний Суд України ухвалив 273 акта. З них: 228 ухвал Великої палати Суду; 5 постанов Суду; 2 рішення сенатів Суду; 7 ухвал сенатів Суду; 31 ухвала колегій суддів Суду.

Працівники Секретаріату Суду через об’єктивні причини забезпечують виконання покладених завдань дистанційно або ж у адміністративній будівлі Суду. Зокрема, продовжують готувати матеріали для проведення засідань Суду, приймати та опрацьовувати конституційні скарги, запити на публічну інформацію та звернення, які надходять до Конституційного Суду України, тощо.

З початку року до Суду надійшла 71 конституційна скарга. За результатами їх попередньої перевірки 34 конституційні скарги розподілено суддям-доповідачам. Суб’єктам права на конституційні скарги повернуто 36 скарг, які за формою не відповідали вимогам Закону України „Про Конституційний Суд України“, одна конституційна скарга перебуває на опрацюванні в Секретаріаті Суду.

Також за цей час Секретаріат Суду підготував та надіслав 145 відповідей на запити на публічну інформацію і звернення громадян.

КС повідомляв, що на пленарних засіданнях 6 квітня Другого сенату Конституційного Суду України ухвалено два Рішення.

- про посилений соціальний захист військовослужбовців у справі за конституційною скаргою Поліщука Сергія Олексійовича щодо відповідності Конституції України (конституційності) положень пункту 4 статті 16-3 Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей». Суддя-доповідач у справі був Василь Лемак.

- у справі за конституційною скаргою Марго Поліни Олександрівни щодо відповідності Конституції України (конституційності) положень пункту 1 частини п’ятої, частини сьомої статті 454 Цивільного процесуального кодексу України. У зазначеній справі суддею-доповідачем був Сергій Головатий.

Тексти цих рішень та їх резюме обіцяють оприлюднити пізніше.

Закон і Бізнес