Закон і Бізнес


Як висвітлювати судові справи, пов’язані із війною, - дослідження


Завантажити звіт можна натиснувши на зображення.

07.04.2022 10:02
2927

Як висвітлення справ, пов’язаних із війною, може вплинути на ставлення громадськості до судової гілки влади? Відповідь на це питання допоможе знайти аналітичне дослідження, присвячене судовим справам щодо збройного конфлікту на сході України.


ГО «Вектор прав людини» підготувало це дослідження і планувало презентувати його на круглому столі 24 лютого, передає «Закон і Бізнес».

Експерти вирішили опублікувати звіт сьогодні як нагадування про важливість розслідування і судового розгляду справ, пов’язаних з війною, важливість вести діалог з громадськістю про це, щоб зафіксувати на якому ми були етапі до 24 лютого, як певний орієнтир того, що ми можемо врахувати та як рухатись далі. 

Мета дослідження полягає в дослідженні взаємозв’язку між рівнем довіри до судів та висвітленням судових рішень у справах, пов’язаних зі збройним конфліктом на сході України, аби покращити ставлення громадян до судової гілки влади.

Звіт «Fiat iustitia! Вплив висвітлення судових рішень у справах, пов’язаних зі збройним конфліктом на сході України, на ставлення громадськості до судової гілки влади» можна завантажити за посиланням.

Документ підготовлено у межах проекту Програми ООН із відновлення та розбудови миру (UNDP Ukraine / ПРООН в Україні).

Закон і Бізнес