Закон і Бізнес


У Восьмому ААС відповіли на закиди у колаборації


.

06.04.2022 13:31
18488

Вказані в дописі судді Восьмого апеляційного адміністративного суду Ігоря Глушка, на його особистій сторінці у соціальній мережі Facebook, факти ґрунтуються на неперевіреній інформації, не відповідають дійсності та вводять суспільство в оману.


Так відреагували у прес-службі Восьмого ААС (Львів) на допис у Фейсбуці судді Ігоря Глушка, який звинуватив своїх колег у колаборації.

У дописі І.Глушко вказав, що один із працівників апарату суду «обговорює проросійські погляди з співробітниками», про що він повідомив керівника апарату. Але останній своєчасно не вжив належних заходів, тож працівник встиг перетнути державний кордон, написавши заяву про звільнення за власним бажанням, яка була задоволена керівником апарату.

У суді повідомили, що стосовно головного спеціаліста О. дійсно було порушено дисциплінарне провадження щодо її проросійських висловлювань. Паралельно із здійсненням дисциплінарного провадження, керівником апарату в межах повноважень було поінформовано Управління Служби безпеки України у Львівській області про зазначений факт.

За наслідками опрацювання наданої керівником апарату суду інформації Управлінням СБУ з О. було проведено профілактичну роботу, але в її діях ознак протиправної діяльності встановлено не було.

Після отримання цієї інформації від СБУ і до закінчення дисциплінарних процедур О. було подано заяву про звільнення за власним бажанням, зумовлену неможливістю продовжувати роботу. Керівником апарату в межах закону прийнято рішення про звільнення з державної служби О. та в подальшому закрито дисциплінарне провадження.

У суді наголошують: навіть в умовах воєнного стану, необхідність дотримання принципу законності при вирішенні питань проходження державної служби є безумовною. А безпідставні публічні висловлювання судді Восьмого апеляційного адміністративного суду Ігоря Глушка «про колаборацію в судовій системі» є неприпустимими.

Закон і Бізнес