Закон і Бізнес


Апарат ВР не встигає вносити зміни до текстів законів


.

05.04.2022 12:31
4095

Схоже, чиновники Апарату Верховної Ради, відповідальні за оновлення електронної версії бази нормативно-правових актів на сайті парламенту, не встигають за законотворчою діяльністю народних депутатів.


Якщо раніше електронні версії законодавчих актів підтримувалися у контрольному стані, то зараз (навіть після набрання законами сили) відповідні зміни не встигають вносити до карток основних нормативно-правових актів. Виходить, що на сайті Верховної Ради можуть бути неактуальні тексти законів.

На цю проблему, що виникла під час війни, звернула увагу юрист Тетяна Козаченко. Вона оприлюднила відповідні скріншоти з сайту Верховної Ради.

У якості прикладу юрист наводить текст Кримінального кодексу України (на момент публікації новини кодекс взагалі не відкривається), куди 27 березня було внесено зміни до ст. 361-1, які вже набрали чинності. Водночас, ці зміни так і не були відображені у тексті самого кодексу.

«Як знати,  виконувати, застосовувати закони  якщо їх неможливо знайти – задає питання юрист. - Адже неможливо читати всі видання «Голос України» і співставляти із старими текстами законів».

Закон і Бізнес