Закон і Бізнес


З п’ятьма установами несвободи втрачено зв’язок, 363 засуджених помилувано – Мін’юст


.

21.03.2022 13:53
3237

В установах виконання покарань та попереднього ув'язнення сьогодні утримується близько 48 тис. осіб. При цьому у зоні ведення бойових дій перебувають 33 установи несвободи.


«В’язничний дайджест» воєнного періоду оприлюднило Міністерство юстиції, передає «Закон і Бізнес».

За час війни від обстрілів постраждали 5 установ. Зокрема, пошкоджень за наслідками влучання зі зброї завдано Маріупольському та Чернігівському слідчим ізоляторам та ще трьом установам виконання покарань у Маріуполі, Бердянську та на Харківщині. На час обстрілів персонал та засуджені перебувають у бомбосховищах, за даними ДКВС одна особа отримала легкі тілесні ушкодження.

При тимчасовій окупації окремих міст чи районів у містах, установи виконання покарань також були захоплені агресором. Сьогодні втрачено зв'язок з Маріупольським, Старобільським та Херсонським слідчими ізоляторами, Мелітопольською та Приазовською виправними колоніями.

Окремо повідомляється, що Президентом України помилувано 363 засуджених-ветеранів бойових дій, які позитивно характеризуються та виявили бажання захищати державу у лавах підрозділів територіальної оборони. Звільнення помилуваних, а також тих ув'язнених, кому за рішеннями судів та прокуратур скасовуються запобіжні заходи тримання під вартою проводиться невідкладно. Якщо органами державної влади будуть прийматись інші системні рішення щодо звільнення засуджених – їх буде виконано якнайшвидше у встановленому законом порядку, говорять в Мін’юсті.

Також у міністерстві визнають наявність таких проблем:

- в установах, що перебувають в епіцентрі бойових дій, адміністрація стикається з гострими питаннями постачання питної води, тепла та енергопостачання, порушується телефонний та інтернет-зв'язок, в установах південного регіону виникають проблеми з мобільним зв’язком українських операторів;

- загалом в установах у зонах бойових дій є складнощі з доставкою продуктів харчування та медикаментів безпосередньо до установ, деякі постачальники опалювальних ресурсів (вугілля та дров) не виконують свої зобов'язання.

Закон і Бізнес