Закон і Бізнес


Встановлено особливості випуску з вишів лікарів у 2022 році


.

21.03.2022 09:23
3284

Основною формою атестації здобувачів ступеня вищої освіти у галузі охорони здоров’я, які випускаються у 2022 році, стане комплексний іспит, проведення якого в очному або дистанційному форматі мають забезпечити заклади вищої освіти.


Кабінет Міністрів України ухвалив постанову від 19.03.2022 №316 «Деякі питання атестації здобувачів ступеня вищої освіти на другому (магістерському) рівні за спеціальностями галузі знань 22 «Охорона здоров’я» в умовах воєнного стану», передає «Закон і Бізнес».

Так, згідно із документом установлено, що цьому навчальному році атестація здобувачів ступеня вищої освіти на другому (магістерському) рівні за спеціальностями галузі знань 22 «Охорона здоров’я» здійснюватиметься таким чином

1. Перший етап єдиного державного кваліфікаційного іспиту для здобувачів ступеня вищої освіти не проводиться та переноситься на наступний рік навчання. Переведення здобувачів ступеня вищої освіти третього року навчання на наступний рік здійснюється за результатами успішного виконання освітньої програми.

2. Другий етап єдиного державного кваліфікаційного іспиту для здобувачів ступеня вищої освіти, які випускаються у 2022 році, не проводиться.

3. Основною формою атестації здобувачів ступеня вищої освіти, які випускаються у 2022 році, є комплексний практично-орієнтований кваліфікаційний іспит, проведення якого в очному та/або дистанційному форматі забезпечують заклади вищої освіти. У разі коли заклад вищої освіти, який розташований у районі (зоні) ведення воєнних дій, не має можливості забезпечити належні та безпечні умови проведення такого іспиту, атестація здобувачів вищої освіти за погодженням з центральним органом виконавчої влади, до сфери управління якого належить заклад вищої освіти, здійснюється шляхом визначення відповідності результатів навчання здобувачів вищої освіти вимогам освітньої програми;

4. Заклад вищої освіти на підставі рішення екзаменаційної комісії присуджує особі, яка успішно склала комплексний практично-орієнтований кваліфікаційний іспит або за результатами отриманих оцінок за дисциплінами успішно виконала освітню програму на певному рівні вищої освіти, відповідний ступінь вищої освіти та присвоює відповідну кваліфікацію.

Закон і Бізнес