Закон і Бізнес


Опікунська рада Фонду допомоги адвокатам розглянула 20 заяв


16.03.2022 17:26
2319

Сьогодні, 16 березня, відбулося засідання опікунської ради благодійного фонду допомоги адвокатам, під час якого розглянули 20 заяв, що надійшли від адвокатів, постраждалих внаслідок війни, яку розпочала Російська Федерація проти України.


Інформацію про засідання поширила прес-служба Національної асоціації адвокатів України, передає «Закон і Бізнес».

Повідомляється, що більшість заяв поступила від адвокатів з Київщини (Гостомель, Буча, Ірпінь). Також звернулися адвокати з Харкова та Миколаєва.

У НААУ зауважують, що адвокати, які не надали повні докази про понесені втрати, можуть отримати першу суму допомоги та потім, додавши документи і свідчення, можуть повторно отримати гроші від благодійного фонду допомоги адвокатам.

Нагадаємо, опікунська рада приймає рішення про надання допомоги за визначеними критеріями, розподіляючи допомогу у порядку першої, другої і третьої черги.

В першу чергу благодійна допомога надається:

- адвокатам та (або) членам їх сімей що загинули, внаслідок воєнних дій на території України з 24.02.2022;

- адвокатам та (або) членам їх сімей, що отримали тяжкі тілесні ушкодження;

- адвокатам та (або) членам їх сімей, що повністю втратили житло, яке слугувало  місцем постійного проживання, у випадку неможливості подальшого проживання в ньому через значний ступінь руйнування та відсутність іншого придатного до проживання житла;

- самотнім адвокатам старше 70 років, які не мають змоги евакуюватись або евакуйовані, але не мають засобів до існування.

В другу  чергу благодійна допомога надається:

- адвокатам та (або) членам їх сімей, чиє  житло частково зруйновано внаслідок воєнних дій на території України, та потребує відновлення з можливістю подальшого проживання;

- адвокатам та (або) членам їх сімей, що отримали  тілесні ушкодження середньої тяжкості;

- адвокатам, які є батьками-одинаками та не мають засобів до існування внаслідок початку воєнних дій та за відсутності доходу.

В третю чергу благодійна допомога надається адвокатам та дітям адвокатів, які потребують постійного прийому життєво необхідних лікарських препаратів та не мають засобів для придбання таких препаратів.

Для отримання благодійної допомоги адвокати, які постраждали внаслідок воєнних дій на території України, можуть звернутися із заявою у довільній формі на електронну адресу opekun@unba.org.ua.

До заяви рекомендовано долучати документи, інформацію на підтвердження фактів, викладених в заяві.

Закон і Бізнес