Закон і Бізнес


Статус УБД отримають добровольці тероборони - закон


.

16.03.2022 10:22
11780

Учасниками бойових дій визнаватимуться добровольці Сил територіальної оборони, а також особи, які увійшли у склад добровольчого формування територіальної громади та особи, які увійшли до складу громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону.


Верховна Рада під час останнього засідання ухвалила (на базі проекту №7151) Закон «Про внесення змін до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» щодо уточнення норм, що врегульовують питання визначення категорій осіб, які визнаються ветеранами війни та членами сімей загиблих Захисників та Захисниць України.

Також окремо визначається категорія сімей загиблих (померлих) ветеранів війни. До них належатимуть сім’ї учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни,  які загинули (пропали безвісти) або померли внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних під час захисту Батьківщини або виконання інших обов’язків військової служби (службових обов’язків), а також внаслідок захворювання, пов’язаного з перебуванням на фронті або одержаного в період проходження військової служби (у тому числі на території інших держав) під час воєнних дій та конфліктів.

Законом уточнюється, хто саме відноситься до сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України (вводиться нова стаття 10-1), а також визначаються пільги таким сім’ям (ст. 15).

Закон і Бізнес