Закон і Бізнес


Допомога постраждалим адвокатам: черговість, порядок отримання


.

11.03.2022 08:03
3283

Надання допомоги адвокатам та членам їх сімей, постраждалих з 24 лютого 2022 року внаслідок воєнних дій на території України, буде здійснюватися з благодійного фонду НААУ в порядку надходження звернень та відповідно до критеріїв першочерговості.


Про відповідний порядок повідомляє прес-служба НААУ, передає «Закон і Бізнес».

Розрахунок надання благодійної допомоги визначатиметься опікунською радою НААУ в кожному конкретному випадку, з урахуванням територіальності проведення активних бойових дій на території України, потреб заявника, його матеріального стану та документів, що підтверджують необхідність надання такої допомоги.

В першу чергу благодійна допомога надається:

Адвокатам та (або) членам їх сімей що загинули, внаслідок воєнних дій на території України з 24.02.2022

Адвокатам та (або) членам їх сімей, що отримали тяжкі тілесні ушкодження.

Адвокатам та (або) членам їх сімей, що повністю втратили житло, яке слугувало  місцем постійного проживання, у випадку неможливості подальшого проживання в ньому через значний ступінь руйнування та відсутність іншого придатного до проживання житла.

Самотнім адвокатам старше 70 років, які не мають змоги евакуюватись або евакуйовані, але не мають засобів до існування.

В другу  чергу благодійна допомога надається:

Адвокатам та (або) членам їх сімей, чиє  житло частково зруйновано внаслідок воєнних дій на території України, починаючи з 24.02.2022 та потребує відновлення з можливістю подальшого проживання.

Адвокатам та (або) членам їх сімей, що отримали  тілесні ушкодження середньої тяжкості.

Адвокатам, які є батьками-одинаками та не мають засобів до існування внаслідок початку воєнних дій та за відсутності доходу.

В третю чергу благодійна допомога надається адвокатам та дітям адвокатів, які потребують постійного прийому життєво необхідних лікарських препаратів та не мають засобів для придбання таких препаратів.

Для отримання благодійної допомоги адвокати, які постраждали внаслідок воєнних дій на території України, можуть звернутися із заявою у довільній формі на електронну адресу opekun@unba.org.ua. До заяви рекомендовано долучати документи, інформацію на підтвердження фактів, викладених в заяві.

Закон і Бізнес