Закон і Бізнес


НБУ вказав, як банкам використовувати хмарні технології


09.03.2022 12:10
1402

Банки отримали можливість надавати банківські послуги, а також здійснювати процесинг за операціями із застосуванням електронних платіжних засобів, зокрема платіжних карток, використовуючи хмарні сервіси.


Сьогодні, 9 березня, набрала чинності постанова Правління Національного банку України від 08 березня 2022 року № 42 «Про використання банками хмарних послуг в умовах воєнного стану в Україні», передає «Закон і Бізнес».

Послуги мають надаватися з використанням обладнання, розміщеного на території держав Європейського Союзу, Великої Британії, Сполучених Штатів Америки та Канади. Ця норма діятиме на період воєнного стану та впродовж двох років після його скасування.

Також банки отримали право під час оброблення банківських операцій та персональних даних клієнтів із застосуванням хмарних сервісів використовувати як вітчизняні засоби криптографічного захисту інформації, так і такі, що відповідають вимогам законодавства держави, на території якої розташовано обладнання для надання хмарних сервісів.

У регулятора розраховують, що це розширить можливості забезпечення стабільного функціонування банківської системи України в період дії воєнного стану.