Закон і Бізнес


Верховна Рада працюватиме дистанційно – проект змін Регламенту


09.03.2022 09:10
1594

За загальним правилом Верховна Рада проводить засідання у будинку парламенту на вул. Грушевського у Києві. У виняткових випадках – в іншому місці. Зважаючи на воєнний стан в Україні народні обранці вирішили запровадити дистанційний формат роботи.


У ВР зареєстровано відповідний проект Закону №7129 від 08.03.2022 «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо проведення дистанційних засідань Верховної Ради України», передає «Закон і Бізнес».

Законодавча ініціатива передбачає, що дистанційне засідання може бути проведено у разі введення воєнного стану в Україні, якщо засідання не може бути проведене в залі засідань Верховної Ради.

До порядку денного дистанційного засідання не можуть включатися питання про внесення змін до Конституції України, дострокового припинення повноважень Президента України, питання укладення миру та пов’язаних з цим питань, проекти актів Верховної Ради, необхідність прийняття яких випливає з укладених мирних угод.

Дистанційне засідання проводиться в приміщенні (залі), визначеному Головою Верховної Ради України (у разі його відсутності - Першим заступником чи заступником Голови Верховної Ради України, який виконує обов'язки Голови Верховної Ради України), з віддаленим підключенням до нього учасників пленарного засідання в режимі відеоконференції.

Відкритість і гласність дистанційного засідання забезпечуватиметься шляхом його прямої трансляції по телебаченню і радіо, на офіційному веб-сайті Верховної Ради та інших веб- ресурсах (крім випадку проведення відповідно до Конституції України та цього Регламенту закритого дистанційного засідання).

Регламент ВР пропонується доповнити новою главою 4-1, що визначатиме особливості організації та ведення дистанційних засідань.

Закон і Бізнес