Закон і Бізнес


Зміни до КПК щодо розумних сроків – законопроект прийняли за основу


22.02.2022 12:41
4752

Відсутність одного чи кількох захисників на засіданні не є перешкодою для судового розгляду, якщо присутній хоча б один захисник обвинуваченого чи підозрюваного.


Проект Закону «Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України (щодо дотримання розумних строків кримінального провадження)» (№6454-д) народні депутати прийняли за основу на засіданні сьогодні, 22 лютого 2022 року, передає «Закон і Бізнес».

Цим законопроектом пропонується внести зміни до Кримінального процесуального кодексу України. Зокрема передбачити, що неприбуття одного чи кількох захисників обвинуваченого чи підозрюваного в судове засідання не перешкоджає його проведенню, якщо в засідання з’явився хоча б один захисник.

Окрім цього, законопроект передбачає:

- розширити повноваження прокурора під час здійснення тимчасового доступу до речей і документів;

- визначити, що оперативні підрозділи органів Нацполіції, органів безпеки, НАБУ, ДБР, БЕБУ, Державної прикордонної служби України, органів, установ виконання покарань та слідчих ізоляторів Державної кримінально-виконавчої служби України здійснюють слідчі (розшукові) дії та негласні слідчі (розшукові) дії, виконують рішення про застосування заходів забезпечення кримінального провадження за письмовим дорученням слідчого, дізнавача, прокурора, а підрозділ детективів, оперативно-технічний підрозділ та підрозділ внутрішнього контролю НАБУ - за письмовим дорученням детектива або прокурора САП;

Аналіз положень цього закону читайте у матеріалі «(Не) розумні строки».

Закон і Бізнес