Закон і Бізнес


У НААУ створено Комітет з міграційного права


15.02.2022 11:11
1834

У Національній асоціації адвокатів України створили Комітет з міграційного права, громадянства, захисту від видворення та екстрадиції.


Про це повідомляє прес-центр НААУ, передає «Закон і Бізнес».

Головою Комітету став адвокат Дмитро Коваленко.

Як розповіли в Національній асоціації адвокатів України, Комітет створений з метою «налагодження єдиної практики і правозастосовних підходів у результаті взаємодії з ДМС України, Держприкордонслужбою, СБУ, Бюро Інтерполу, Офісом Генпрокурора України, правоохоронними органами, враховуючи наявну судову практику, що буде сприяти захисту прав людини у міграційній галузі.

У межах діяльності Комітету передбачена взаємодія між НААУ, іноземними адвокатами та міжнародними організаціями, такими як Міжнародна організація міграції, ЮНІСЕФ тощо.

Комітет працюватиме над впровадженням обов’язкового страхування від порушень та посягань з боку органів державної влади в Україні. Для ініціювання змін в законодавстві у цьому напрямку новостворений підрозділ взаємодіятиме з профільним Комітетом Верховної Ради України та страховими компаніями.

Дмитро Коваленко – фахівець із надання юридичних послуг у галузі міграційного права в Україні. Він займається адвокатською практикою з 2007 року. Спеціаліст з представництва інтересів у судах, зокрема, щодо оскарження рішень про видворення, відмову в оформленні дозволу на імміграцію або скасування дозволу на імміграцію, про скасування громадянства України, про екстрадицію з території України тощо.

Закон і Бізнес