Закон і Бізнес


Очільник КГС звітував про підсумки роботи господарських судів України


11.02.2022 15:13
2250

Відповідальність за загальний стан правосуддя – наше спільне завдання. ВС не є самостійним учасником цих відносин. Він відповідальний за роботу господарської юрисдикції в цілому. Тож має навчати, примушувати, але не має перешкоджати, заважати, або вносити дисонанс.


Як повідомляє кореспондент «ЗіБ», сьогодні Касаційний господарський суд провів розширену нараду щодо підведення підсумків роботи господарських судів України. Оффлайн до заходу доєдналися судді КГС, голови апеляційних господарських судів, а голови місцевих судів приймали участь онлайн.

Очільник КГС Богдан Львов оголосив про намір проводити наради з головами апеляційних судів та секретарями палат КГС кожну четверту п’ятницю місяця: «Якщо будуть накопичуватися проблеми, причому не лише щодо судової практики, поки прошу доводити їх до нашого відома через голів апеляційних судів».

«Відповідальність за загальний стан правосуддя – це наше спільне завдання. Верховний Суд не є самостійним учасником цих відносин. Він відповідальний за роботу господарської юрисдикції в цілому. Тож має навчати, примушувати, але не має перешкоджати, заважати, або вносити дисонанс. Ми маємо давати такі рекомендації, що будуть одночасно і зрозумілі, і будуть можливими до виконання судам першої ланки для усунення недоліків правозастосування», - наголосив Б.Львов.