Закон і Бізнес


Податкова нарахувала 220 тис податкового боргу антикорупціонеру Шабуніну


Фото: pravda.com.ua

13.01.2022 16:50
2104

Головне управління ДПС просить суд стягнути з «антикорупціонера» Віталія Шабуніна податковий борг у розмірі понад 220 тис. гривень.


Відповідний позов надійшов до Окружного адміністративного суду м.Києва. Позивачем зазначене Головне управління ДПС у м.Києві, відповідачем – Шабунін Віталій Вікторович, повідомляється на сайті ОАСК.

У позовних вимогах суд просять, зокрема, прийняти рішення на користь Головного управління ДПС у м.Києві, яким стягнути з Шабуніна В.В. кошти з рахунків у банках, що обслуговують такого платника на суму 227437, 92 грн.

Наразі суд вирішує питання щодо відкриття провадження за даним адміністративним позовом.

Нагадаємо, що раніше позафракційний нардеп Андрій Деркач заявив, що, за його заявою, Нацполіція відкрила справу проти В.Шабуніна. Нардеп звинуватив засновників Центру протидії корупції - Дмитра Шерембея та В.Шабуніна - у розкраданнях частини коштів із $142 млн допомоги, які пройшли через благодійну організацію «Всеукраїнська мережа людей, які живуть із ВІЛ/СНІД» та підконтрольні їй структури.

За даними Деркача, частина грошей просто виводилася на рахунки підставних ФОПів. Також, за твердженням Деркача, Шабунін та Шерембей лобіювали інтереси комерційних компаній із ознаками фіктивності при закупівлі медичного обладнання та ліків. За це антикорупціонерам може загрожувати від 7 до 12 років ув'язнення.

Закон і Бізнес