Закон і Бізнес


Вимоги підвищення кваліфікації адвокатів оскаржують в суді


13.01.2022 11:31
5172

Суд просять визнати протиправними деякі вимоги до підвищення кваліфікації адвокатів.


Позов до Національної асоціації адвокатів України в особі Ради адвокатів України зареєстровано Окружним адміністративним судом міста Києва, передає «Закон і Бізнес».

Зокрема, серед вимог позову – визнати протиправними такі пункти Порядку підвищення кваліфікації адвокатів України, затвердженого рішенням РАУ від 03.07.2021 р. №63:

- адвокати, до досягнення ними 3-х річного адвокатського стажу зобов’язані пройти Модульну програму «Молодий адвокат», яку розробляє та реалізовує Вища школа адвокатури НААУ;

- адвокати, які набули статусу адвоката, протягом перших трьох років своєї адвокатської діяльності зобов’язані підвищити свій професійний рівень на рівні 48 годин з яких не менше 16 годин – щороку. У разі отримання свідоцтва на право заняття адвокатською діяльністю у другому півріччі відповідного року, такий адвокат має право отримати меншу кількість балів у першому році отримання свідоцтва, за умови, що загальна кількість балів за 3 роки становитиме не менше 48 годин;

- всі адвокати, за виключенням адвокатів, зазначених у попередньому пункті, зобов’язані підвищувати кваліфікацію адвоката на рівні 10 годин на рік (10 залікових балів).

Наразі суд вирішує питання відкриття провадження у справі.

Нагадаємо, в ОАСК також оскаржують окремі пункти Положення про помічника адвоката.

Закон і Бізнес