Закон і Бізнес


Суд зобов’язав виплатити компенсацію медсестрі за перенесений COVID-19


06.01.2022 15:47
2924

Суд зобов’язав виплатити компенсацію медсестрі, що захворіла на COVID-19 під час роботи внаслідок чого їй встановили 2 групу інвалідності та втрату 30 % професійної працездатності.


Таке рішення на користь медсестри зі Снятинського району прийняв Івано-Франківський окружний адміністративний суд, передає «Закон і Бізнес».

Позивач працює на посаді медичної сестри анестезиста палати інтенсивної терапії відділення для лікування хворих з COVID-19. Захворіла на коронавірус внаслідок виконання своїх професійних обов`язків, що підтверджується актом розслідування.

Як повідомляється у матеріалах справи, у грудні 2020 року жінка перебувала на стаціонарному та амбулаторному лікуванні. У березні 2021 року їй встановили 2 групу інвалідності та втрату 30 % професійної працездатності через коронавірусну інфекцію, а у травні позивач звернулася до відповідача щодо призначення виплати їй разової допомоги.

Проте їй відмовили, вказавши, що захворювання та встановлення інвалідності і ступеня втрати професійної працездатності відбулися не протягом одного календарного року.

Утім у Івано-Франківському окружному адмінсуді зазначили, що «Такий алгоритм виключає можливість особам, які можуть захворіти чи захворіли коронавірусною хворобою протягом останніх трьох місяців календарного року, фізично отримати в тому ж календарному році рішення МСЕК. Трактування поняття «протягом одного календарного року» відповідачем, ставить в нерівні умови медичних працівників».

Рішення суду може бути оскарженим в апеляційному порядку.

Закон і Бізнес