Закон і Бізнес


Розмір адвокатського внеску у 2022 році визначила РАУ


.

16.12.2021 09:27
6127

Рада адвокатів України затвердила розмір внесків на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування у 2022 році.


Рішення прийнято під час останнього засідання РАУ, передає «Закон і Бізнес».

Оскільки відповідно до Закону «Про Державний бюджет України на 2022 рік» прожитковий мінімум для працездатних осіб з 1 січня 2022 року складає 2481 грн., саме ця сума і визначена як внесок на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування у цьому році.

У НААУ нагадують, що адвокати мають сплатити 70% цієї суми (1736,7 грн.) на рахунки рад адвокатів регіонів і 30% внеску (744,3 грн.) на рахунок Національної асоціації адвокатів регіонів.

В абзаці 2 частини 2 статті 58 Закону «Про адвокатуру та адвокатську діяльність», визначено, що розмір щорічних внесків адвокатів на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування визначається з урахуванням потреби покриття витрат на забезпечення діяльності рад адвокатів регіонів, Ради адвокатів України, Вищої ревізійної комісії адвокатури та ведення Єдиного реєстру адвокатів України та не може перевищувати прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого станом на 1 січня відповідного календарного року і є однаковим для всіх адвокатів.

Сьогодні адвокати мають можливість самостійно генерувати квитанцію на онлайн оплату щорічного внеску в особистому кабінеті на сайті НААУ.

Закон і Бізнес