Закон і Бізнес


Про захист викривачів: НАЗК забуло підписати скаргу до ВС


.

21.10.2021 12:33
3650

Верховний Суд повернув Національному агентству з питань запобігання корупції касаційну скаргу, подану керівником Департаменту запобігання та виявлення корупції, оскільки чиновник не підписав саму скаргу.


Текст відповідної ухвали КАС ВС у справі № 520/1285/2020 з’явився в Єдиному державному реєстрі судових рішень, передає «Закон і Бізнес».

Згідно із рішенням суду, касаційну скаргу, яку було подано керівником Департаменту запобігання та виявлення корупції, не підписано особою, яка її подала. У таких випадках згідно із п. 1 ч. 5 ст. 332 КАС касаційна скарга не приймається до розгляду і повертається суддею-доповідачем.

Прикметно, що ця справа була принциповою для НАЗК, адже йшлося про захист адвоката-викривача, якого КДКА позбавила права на здійснення адвокатської діяльності за співпрацю із правоохоронними органами (докладніше про перебіг процесу можна прочитати тут).

З декларації начальника департаменту НАЗК, розміщеній на його сторінці сайту відомства, випливає, що чиновник, який чомусь забув підписати скаргу на захист викривача, отримав у 2020 році заробітну плату за основними місцями роботи у сумі  більш як 1,4 млн. грн.

Закон і Бізнес