Закон і Бізнес


У Новій Зеландії офіційно відмовилися від послуг чаклуна


Чаклун розчарований тим, що його всесвітню славу не використовують для просування міста.

12.10.2021 14:42
5499

У Новій Зеландії більше не буде офіційного «чарівника». Рада міста Крайстчерч звільнила усесвітньо відомого чаклуна, що працював там 23 роки і щороку отримував по 16 тис. доларів за «надання чаклунських послуг» місту.


Як повідомляє Stuff.co.nz сам чарівник, також відомий як Ян Брекенбері Ченнелл (Ian Brackenbury Channell​), його звільнили через невідповідність сучасному образу міста,передає «Закон і Бізнес».

Заступник виконавчого директора Ради Лінн МакКлелланд заявила, що остаточний платіж за контрактом з чаклуном, укладеним у 1998 році, буде здійснено у грудні. За 23 роки роботи на офіційній роботі рада виплатила йому загалом 368 тис. доларів.

За контрактом він «надавав послуги чаклунства та інші послуги, подібні до чаклунства, як частину рекламної роботи для міста Крайстчерч».

«Це купа бюрократів, які не мають уяви, - сказав чаклун. – Вони не думають про способи просування Крайстчерча за кордоном. Вони просто створюють образ чиновників, які п’ють латте на бульварі. Їх образ міста не має нічого спільного з автентичною спадщиною міста. Я - оригінальний образ Крайстчерча».

Чоловік наголосив, що продовжуватиме регулярно виступати в Центрі мистецтв Крайстчерча, де спілкуватиметься з туристами та місцевими жителями.

Чарівник переїхав до Крайстчерча з Австралії в 1974 році. Там він ходив вулицями міста і розважав перехожих. У 1982 році його визнали «живим витвором мистецтва», а в 1998 році офіційно найняли на посаду «чарівника міста Крайстчерч». 9 жовтня в Центрі мистецтв за підтримки ради міста відкрилася виставка його життя та творчості.

Закон і Бізнес