Закон і Бізнес


ВРП вирішить, чи відпускати у відставку п’ять суддів


16.09.2021 09:39
4131

Сьогодні, 16 вересня, на засіданні ВРП вирішать деякі кадрові питання, а також розглянуть втручання в діяльність судді та справи за заявою Генпрокуратури України про порушення керівництвом ДБР в Одесі вимог щодо несумісності.


Відповідний проект порядку денного опубліковано на сайті ВРП, передає «Закон і Бізнес».

Порядок денний № 66

засідання Вищої ради правосуддя

16 вересня 2021 року

1. Розгляд матеріалів щодо внесення подання Президентові України про призначення судді на посаду:

- Драновського Ярослава Васильовича - Хмельницького окружного адміністративного суду.

2. Розгляд матеріалів про продовження відрядження (як тимчасове переведення) судді Кам’янець-Подільського міськрайонного суду Хмельницької області ГЛАДІЙ Людмили Миколаївни до Красилівського районного суду Хмельницької області.

3. Розгляд матеріалів про звільнення суддів з посад за загальними обставинами:

у зв’язку з поданням заяви про відставку:

- Дем’яненко Ірини Володимирівни - судді Люботинського міського суду Харківської області;

- Горейко Марії Дмитрівни - судді Івано-Франківського апеляційного суду;

- Єжова Віктора Анатолійовича - судді Червонозаводського районного суду міста Харкова;

- Жупанової Ірини Борисівни - судді Шевченківського районного суду міста Запоріжжя;

- Носика Миколи Анатолійовича              - судді Василівського районного суду Запорізької області.

4. Розгляд справи за заявою Корміча Степана Олексійовича про порушення суддею Івано-Франківського окружного адміністративного суду БОБРОВИМ Юрієм Олександровичем вимог щодо несумісності.

5. Розгляд справи за заявою Генеральної прокуратури України про порушення заступником начальника другого відділу процесуального керівництва управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих територіального управління Державного бюро розслідувань Одеської обласної прокуратури ГАРКУШИНИМ Іваном Анатолійовичем вимог щодо несумісності.

6. Розгляд справи за заявою Генеральної прокуратури України про порушення прокурором першого відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих територіального управління Державного бюро розслідувань Одеської обласної прокуратури ГАРКУШИНИМ Тимофієм Анатолійовичем вимог щодо несумісності.

7. Розгляд повідомлення судді Дубенського міськрайонного суду Рівненської області РАЛЬЦЯ Руслана Васильовича про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя.

8. Про затвердження висновків членів Вищої ради правосуддя   про відсутність підстав для вжиття заходів щодо забезпечення незалежності суддів та авторитету правосуддя:

- Маловацького О.В. – за повідомленням судді Тернопільського окружного адміністративного суду МІРІНОВИЧ Уляни Анатоліївни;

- Маловацького О.В. – за повідомленням судді Господарського суду Харківської області ЖИГАЛКІНА Івана Павловича.

9. Різне.

Закон і Бізнес