Закон і Бізнес


Як доплачувати суддям, які не можуть працювати, визначить РСУ


.

25.08.2021 10:29
5675

Як нараховувати та виплачувати доплати суддям, які з незалежних від них причин не здійснюють відправлення правосуддя? Дане питання стане предметом розгляду на засіданні Ради суддів України, що відбудеться 3 вересня 2021 року.


Проект порядку денного засідання РСУ оприлюднено на порталі «Судова влада України», передає «Закон і Бізнес».

Згідно із документом, суддівські самоврядники розглянуть наступні питання:

1. Про визначення дати та місця проведення Першого конкурсу на посаду члена Конкурсної комісії для проведення конкурсу на зайняття посади члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України за квотою Ради суддів України.

2. Про розгляд пропозицій Пенсійного фонду України щодо порядку проведення територіальними органами Пенсійного фонду України перерахунку щомісячного грошового утримання суддів у відставці.

3. Про здійснення адміністративних повноважень у разі відсторонення судді від здійснення правосуддя.

4. Щодо нарахування та виплати доплат суддям, які з незалежних від них причин не здійснюють відправлення правосуддя.

5. Щодо стану кадрового забезпечення місцевих судів внаслідок припинення повноважень у суддів, строк призначення яких закінчився.

6. Щодо Проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" щодо обмеження впливу суддів, які займають адміністративні посади, реєстраційний номер 5778 від 15 липня 2021 року.

7. Про особливості обліку робочого часу суддів (Донецький ОАС, листи судів, де закінчуються повноваження суддів, лист голови ліквідаційної комісії вищих спецсудів).

8. Про затвердження методичних рекомендацій щодо вивчення стану організації роботи судів.

9. Про внесення змін до Положення про помічника судді.

10. Щодо нової редакції рішення Ради суддів України від 20 вересня 2019 року № 80 про склад робочої групи з оновлення положень Кодексу суддівської етики та підготовки коментаря до Кодексу суддівської етики.

11. Різне.

Повідомляється, що засідання Ради суддів України розпочнеться о 10 год. 00 хв. 3 вересня 2021 року у приміщенні Державної судової адміністрації України (вул. Липська 18/5, м. Київ) в режимі ZOOM – конференції.

Засідання транслюватиметься на YouTube каналі Ради суддів України.

Закон і Бізнес