Закон і Бізнес


«Фантомний патруль» помітили на дорогах Києва


Фото з Instagram-акаунту @vehicles.exclusive

19.08.2021 11:26
6072

Автомобіль Skoda Kodiaq сірого кольору без розпізнавальних знаків поліції сфотографували на дорозі загального користування. Такі авто патрульної поліції оснащені спеціальним обладнанням, що здатне фіксувати правопорушення усього навколишнього транспорту в русі.


Такою інформацією поділилися Autoua.net, посилаючись на Instagram-публікацію очевидця, передає «Закон і Бізнес».

Автомобілі здатні фіксувати перевищення швидкості, перевіряти номерні знаки-двійники і знищені знаки, виявляти авто, що перебувають у розшуку поліції та Державної виконавчої служби.

Принцип роботи «фантомів» такий: спеціальний комплекс на борту реєструє порушення навіть під час руху самого авто поліції. При цьому фіксуються правопорушення всього навколишнього транспорту. Якщо система «піймала когось на гарячому», вмикаються спецсигнали синього та червоного кольорів. Тоді порушник зобов’язаний зупинити свій автомобіль, а поліцейські – притягнути його до відповідальності.

4 таких авто, оснащених спеціальними інтегрованими системами розпізнавання та фіксації правопорушень, вартістю 2,8 млн. гривень, поліція отримала ще у грудні 2020 року. Але упродовж 2021-2022 років планують закупити 300 таких патрулів. Усі вони зовні матимуть вигляд «цивільних» авто чорного, білого та сірого кольорів.

При цьому екіпаж «фантомного патрулю» перебуває у поліцейській формі з усіма розпізнавальними знаками.

Наразі «фантоми» працюють у тестовому режимі, оскільки обладнання ще не пройшло усі необхідні процедури сертифікації на відповідність стандартам і вимогам. Заступник керівника патрульної поліції Олексій Білошицький обіцяє, що поліція анонсує повноцінний запуск системи патрулювання окремо.

Закон і Бізнес