Закон і Бізнес


Через спецдоступ до ЄДРСР на суддю склали протокол


.

18.08.2021 13:24
5267

Голова НАЗК склав протокол щодо конфлікту інтересів стосовно судді, який вирішив перевірити інформацію про кримінальну справу, яка його цікавила, у Єдиному державному реєстрі судових рішень.


Інформацію про це оприлюднила прес-служба НАЗК, передає «Закон і Бізнес».

Повідомляється, що протокол складено через начебто порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів стосовно судді Юр’ївського районного суду Дніпропетровської області.

Відомо, що за фактом пропозиції одержання хабара, де фігурантом був суддя, детективи НАБУ розпочали досудове розслідування.

НАБУ повідомляє, що суддя вирішив перевірити інформацію стосовно себе у Реєстрі судових рішень. Маючи спеціальний доступ до непублічної частини Реєстру, він знайшов ухвали Вищого антикорупційного суду про надання дозволу НАБУ на проведення обшуку його квартири та службового кабінету. Розгляд клопотань Генерального прокурора про обшук здійснювався під час закритого судового засідання, тож правоохоронці переконані, що цю інформацію можна було отримати лише скориставшись своїми службовими повноваженнями.

«Маючи цю інформацію, суддя зрозумів, що НАБУ розпочало розслідування. Отже, він міг спланувати свої подальші рішення стосовно хабара та приховати чи знищити докази, потрібні для встановлення обставин кримінального правопорушення», - йдеться у повідомленні НАБУ.

Закон і Бізнес