Закон і Бізнес


В НЮУ ім. Ярослава Мудрого відкрили залу судових засідань


.

02.06.2021 15:57
9603

Сьогодні недостатньо розповіді лектора з трибуни про те, як має відбуватися судове засідання – студент має стати його безпосереднім учасником.


Про це заявив ректор Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого Анатолій Гетьман, де сьогодні відкрили оновлену залу судових засідань, передає «Закон і Бізнес».

Завідувач кафедри кримінального процесу Оксана Капліна розповіла, що зала призначена для моделювання судових засідань із кримінального, цивільного і адміністративного процесу, а також може використовуватися під час знайомства з особливостями судочинства в Конституційному суді та Європейському суді з прав людини.

В університеті переконані, що завдяки новому обладнанню студенти отримають не лише уявлення про «драматургію» судового процесу, а й практичні навички технічного забезпечення судових засідань: налаштування засобів підсилення звуку, відеофіксації, використання відеозв’язку з тими учасниками, які не можуть бути присутні на засіданні, тощо.

Доцентка кафедри кримінального процесу, голова Київського районного суду м. Харкова  Світлана Шаренко подарувала Університету справжні суддівські мантію та молоток і зауважила: «Я дійсно можу підтвердити, що усе устаткування й меблі повністю відповідають стандартам, які сьогодні заявлені державою для відправлення правосуддя». Символічним ударом молотка суддя оголосила про відкриття оновленої зали судових засідань.

Закон і Бізнес