Закон і Бізнес


Голова ВР назвав критерій справедливості рішень РНБО


05.04.2021 10:33
2032

Справедливими є ті рішення, які відповідають верховенству права. При цьому важливо, щоб будь-які рішення відповідали закону і були послідовними.


Так Голова Верховної Ради Дмитро Разумков прокоментував недавні санкції РНБО в інтерв'ю виданню «Цензор.нет», передає «Закон і Бізнес».

«Все дуже просто: не знаєш, що робити - роби по закону. Беремо закон, дивимося - і, виходячи з цього, приймаємо рішення. Саме на цьому засновані результати моїх голосувань на засіданнях Ради безпеки і оборони», - зазначив чиновник.

Д.Разумков вважає, що санкції повинні застосовуватися тільки до громадян інших держав, до яких не може дотягнутися українське правосуддя. «Якщо ж мова йде про українських суб'єктів господарської діяльності та громадян України, і вони порушили наші закони, і тим більше працюють проти нашої країни - то тут, не санкції потрібно застосовувати. Тут правоохоронці повинні доопрацювати весь процес, а винні - понести заслужене покарання. Саме так вимагає діяти Кримінальний кодекс України», - сказав спікер ВР.

Закон і Бізнес