Закон і Бізнес


Геть узурпаторів!


.

№11 (1517) 13.03—19.03.2021
17101

Здавалося б, тенденція перевіряти документи суду та суддів уже зійшла нанівець. Ба ні! Схоже, деякі позивачі вважають це власним винаходом та використовують такі вимоги для тиску на суд.


Про черговий подібний випадок повідомив Вищу раду правосуддя (№1251/0/6-21) суддя Андрій Заярний зі Жмеринського міськрайонного суду Вінницької області. 

У соцмережі він побачив кілька дописів, що містили доволі провокативні оголошення. Одне з них, наприклад, мало назву «Узурпація державної влади і повалення конституційного ладу Жмеринським міськрайонним судом Вінницької області». Наголошувалося на необхідності «встановити правосуб’єктність судді А.Заярного». А для цього вимагали надати купу документів.

Згодом на адресу суду надійшло схоже клопотання, в якому особа вимагала надати копії документів, а також визнати її «людиною та часткою народу України», що враховувати в текстах ухвал. Напевне, замість слова «особа».

Суддя розцінив такі дописи та заяви як тиск і спонукання до певних дій під час розгляду справи за позовом проти фінансової компанії про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню.

Утім, з огляду на стиль дописів навряд чи суддям узагалі варто реагувати на такі заяви. Адже це лише підвищує самооцінку таких осіб.