Закон і Бізнес


В ОП прокоментували «дорожню карту» реформ від G7


.

26.01.2021 14:44
7173

Як відомо, вчора, 25 січня, посли країн великої сімки (G7) оприлюднили так звану дорожню карту судової та антикорупційної реформи в Україні. Як зазначається у повідомленні групи послів, поради були розроблені як реакція міжнародників на рішення Конституційного Суду України щодо антикорупційної політики.


Ці поради і строки їх можливої реалізації в ексклюзивному коментарі виданню «Закон і Бізнес» прокоментував заступник керівника Офісу Президента України Андрій Смирнов:

- Мені відомий цей документ ще з листопада. Дійсно, під час спілкування з дипломатичним корпусом ми отримали відповідні рекомендації. З огляду на дуже широке коло порушених питань, особисто я, виступаю за широке фахове обговорення всіх пропозицій на Комісії з питань правової реформи при Президентові України з обов`язковим залученням до дискусії представників судової влади, антикорупційних органів і іншої професійної спільноти.

До порад треба ставитися як до порад. Без строків їх реалізації і  без примушування, але з відчутним рівнем професійного діалогу на рівні самої судової влади і антикорупційних органів.

Переконаний, що кожен згаданий суб’єкт владних повноважень (ВРП, ВККСУ, ДСА, ВАКС, ВС, НАЗК, НАБУ) готовий до діалогу, наслідком якого стануть дійсно якісні перетворення в роботі цих органів.

Закон і Бізнес