Закон і Бізнес


Столичну суддю відсторонили від здійснення правосуддя


.

12.01.2021 14:36
3686

Суддю Святошинського районного суду міста Києва Іванну Миколаєць тимчасово відсторонено від здійснення правосуддя у зв’язку із притягненням до дисциплінарної відповідальності.


Друга Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя напередодні ухвалила рішення про притягнення судді до дисциплінарної відповідальності та застосування до неї дисциплінарного стягнення у виді подання про звільнення з посади, передає «Закон і Бізнес».

Враховуючи таке рішення, згідно із частиною сьомою статті 49 Закону про судоустрій і статус суддів і частиною другою статті 62 Закону про ВРП суддю також було відсторонено від здійснення правосуддя.

У разі ухвалення органом, що розглядає справи про притягнення до дисциплінарної відповідальності суддів, рішення про застосування до судді дисциплінарного стягнення у виді подання про звільнення з посади такий суддя автоматично тимчасово відстороняється від здійснення правосуддя до ухвалення рішення про його звільнення з посади Вищою радою правосуддя. Судді вважаються тимчасово відстороненими від здійснення правосуддя без ухвалення Вищою радою правосуддя окремого рішення.

Строк дії відсторонення суддів від здійснення правосуддя – до ухвалення Вищою радою правосуддя рішення про їх звільнення з посади або скасування рішення Дисциплінарної палати.

Закон і Бізнес