Закон і Бізнес


Справа Татарова: прокуратура відмовилася від запобіжного заходу


.

30.12.2020 11:17
6617

Прокуратура відкликала клопотання про обрання запобіжного заходу заступнику керівника Офісу Президента Олегу Татарову. Вищий антикорупційний суд України задовольнив це прохання.


Про це повідомив кореспондент видання «Закон і Бізнес».

Під час третього засідання у справі О.Татарова (попередні переносилися через відсутність сторони обвинувачення) прокурор Андрій Грицан висловив невпевненість в обґрунтованості підозри через брак доказів.

Нагадаємо, «тяжкий злочин» (так характеризуть провадження у НАБУ), який закидають О.Татарову, стосується начебто протиправного отримання ним ще до переходу на державну службу знижки на паркувальне місце у житловому комплексі.

Насправді коріння проблеми полягає в іншому. Олег Татаров, який обіймає посаду заступника керівника Офісу Президента, у суботу, 28 листопада висловив нашому виданню особисту думку про те, що «НАБУ - це не українська історія, яка на жаль знаходиться за межами нашої країни. Можна виходити з різними законодавчими ініціативами, але корінням проблем у антикорупційній політиці держави є саме Артем Ситник».

У зв'язку з такою жорсткою заявою у НАБУ вирішили йому помститися, активізувавши одну з кримінальних справ. Але і ця справа вже розвалюється. Виявилося, що знижки забудовника були звичайним елементом формування ціни продажу майнових прав та надавалися на системній основі.

Тож у сьогоднішньому засіданні у Вищому антикорупційному суді сторона обвинувачення для  уникнення  імовірних порушень закону в подальшому відкликала своє клопотання про обрання запобіжного заходу О.Татарову.

Після нарадчої кімнати слідчий суддя Тимур Хамзін задовольнив прохання прокурора.

Закон і Бізнес