Закон і Бізнес


Відзавтра при реєстрації в ЄДР буде потрібна додаткова ідентифікація


11.12.2020 17:19
3346

Від суботи, 12 грудня, набуває чинності наказ Міністерства юстиції щодо обов’язкового підключення державних реєстраторів до засобу додаткової ідентифікації користувача при виконанні реєстраційних дій у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.


Як повідомляє «ЗіБ» з посиланням на Міністерство юстиції України, засіб додаткової ідентифікації користувача передбачає, зокрема, що на фінальному етапі проведення реєстраційної дії державний реєстратор або нотаріус за допомогою одноразового тимчасового паролю, який надходить йому на мобільний телефон, підтверджує, що саме він проводить таку дію.

До аналогічного механізму ще влітку цього року в обов'язковому порядку були підключені всі реєстратори і суб’єкти державної реєстрації, які працюють із Державним реєстром речових прав на нерухоме майно, нагадали у відомстві.  Зазначається, що найближчим часом до засобу додаткової ідентифікації користувача будуть підключені ще близько 800 реєстраторів, які працюють у напрямі державної реєстрації бізнесу. Графік відповідних підключень буде розміщено на офіційному вебсайті Міністерства юстиції України.

«Такий крок унеможливить будь-які несанкціоновані втручання в роботу ЄДР та мінімізує ризики використання електронних ключів доступу реєстраторів для здійснення рейдерських атак на бізнес і шахрайських дій із корпоративними правами суб’єктів господарювання», — зазначили у відомстві. 

Закон і Бізнес